Info

De vraag naar en drang om Bodybuilding op een natuurlijke wijze te beoefenen en competitief deel te nemen, werd steeds groter. Atleten , zaalhouders, ouders vroegen steeds meer om iets te realiseren en dit gaf de aanleiding tot het oprichten van een dopingvrije Organisatie in België. In 1988 tot 1990 is er een vooronderzoek geweest naar het opstarten van een duurzame ontwikkeling.

In 1996 werd het “NCOBB vzw.” (Staat voor Natural Contest Organisation Bodubuilding Belgium) verder uitgebouwd tot een volwaardige vereniging dat verscheen in het Staatblad en nog in het zelfde jaar lid werd van de Internationale Federatie NBBFI (overkoepeld orgaan) nu het huidige UIBBN met hoofdzetel in Frankrijk.

Internationaal werd er van dan af aan Europees en Wereldkampioenschap deelgenomen en met succes. Momenteel zijn er een 25 tal landen aangesloten. NCOBB richtte in 1997, 2003 en 2016 succesvol het WK in.

 

ONZE MISSIE

 

Deelnemen in een dopingvrije en gecontroleerde Sportfederatie.

De bedoeling om eerlijke en dopingvrije wedstrijden te houden zodat atleten na hun sportieve loopbaan verder recreatief, veilig en gezond kunnen blijven sporten zonder de negatieve gevolgen en bijwerkingen van de verboden substanties.

De dopingcontrole wordt uitgevoerd door de Vlaamse en Waalse Gemeenschap. De dopingtesten worden gecontroleerd door een toxicologisch onderzoek van de urine in de Labo van Merelbeke onderleiding van Dr. Delbeke van de Universiteit van Gent.

Eender welke Atleet kan elk jaar getest worden gelijk wanneer ttz. Op training, op en buiten de wedstrijd en kan niet geweigerd worden. Zie Reglement voor meer informatie.